Tankar i kaoset

Tankar i kaoset

Vi lever i en märklig tid vi inte trodde vi skulle befinna oss i när vi satt med champagneglasen högt över huvudet och skålade in det nya året. För de flesta av oss var 2019 ett hemskt år fullt av turbulens och utmaningar, kanske mest inre turbulens och utmaningar.
Nu står vi öga mot öga med ett yttre kaos. Det är viktigt att låta det vara just det, ett yttre kaos, att låta vårt inre stå stadigt, balanserat, fokuserat och framförallt harmoniskt. Det kan tyckas märkligt att man ska hålla sig harmonisk i en tid av stor oro och globalt kaos men det är just det som är det viktiga.
Det är inte svårt att vara lugn när allting går bra och livet flyter på som det ska. Det är inte svårt att vara glad och fokuserad när allting är som man vill. Det är i tider som dessa det verkligen spelar roll. Det är i tider som dessa vi blir testade och våra äkta ansikten blottas. Det är just här och just nu som vi behöver stå starka och visa vägen.

Det som är viktigare än någonsin är att ta hand om sin hälsa genom att hålla sig aktiv, hålla blodflödet igång, hålla sina tankar och sitt hjärta balanserade och lugna. Ingenting rubbar hälsan så mycket som stress och det går inte att stärka immunförsvaret när stressen raserar det inifrån. Det finns ingenting du behöver kontrollera eller styra. Följ enkla hygienrutiner och agera som du skulle gjort i vanliga fall. Är man sjuk eller förkyld tränar man inte i alla fall, det är dåligt för hälsan, oavsett om man kan bli smittad av ett virus eller inte. Är man sjuk ska man ändå inte träffa arbetskamrater och umgås med människor, av respekt, av sans och vett.

Vi har alltid tyckt att hygien är superviktigt och har varit väldigt noga i alla år med att träningsutrustning ska spritas och rengöras. Vi har alltid varit noga med att ingen instruktör försöker hålla sin klass när deras hälsa inte är på topp, av ren respekt för att inte smitta någon av våra elever. Vi har alltid bett om att man inte kommer sjuk till studion, av respekt för oss som instruktörer, som jobbar många timmar, många kvällar med väldigt många människor. Sans och vett. Enkla saker.

Hos oss har ingenting ändrats. Vårt mål i detta är att vara en lugn och trygg punkt, som vi alltid strävat efter. Vi fortsätter med våra strikta hygienrutiner i studion, vi kontrolleras varje år av kommunen, vi har kontakt med myndigheter och följer alla råd och regler. Våra små grupper respekterar, stöttar och peppar varandra. Vi har alltid och kommer alltid försöka hjälpas åt ifall man missar någon klass, speciellt nu.

I flera länder har studios tvingats stänga under en viss tid. Det är inte riktigt så det fungerar för poledancestudios. Vi kan inte bara stänga dörrarna en viss tid och sedan fortsätta som om ingenting hänt. Antingen rullar det på med hjälp av våra medlemmar eller så stänger det för alltid. Det finns ingen poledancestudio som blivit rik på poledance. De drivs av eldsjälar och passionerade människor som gör detta av ren och skär kärlek för konsten. Jag lider med alla som tvingats stänga på grund av rädsla. Rädsla som tvingats på dem. Vårt community är viktigare än någonsin för oss nu.

Det har startat en rörelse som heter #supportyourlocalpoledancestudio och många börjar undervisa online då de inte får hålla öppet. Vi har undervisat online i flera år med elever som av flera anledningar inte kunnat ta sig till studion. Det var konstigt för 5 år sedan, nu kommer det vara normen under en period. Intressant hur det kan bli.
Flera studios har redan gått under i trycket och finns inte mer. Det gör ont i hjärtat att höra och se. Jag har själv genom åren bränt mig igenom besparingar och offrat så mycket för studion jag en gång skapade. Jag har investerat i fel människor och i fel projekt. Jag har gjort misstag och jag har bränt mig. Jag och studion har mött kriser ingen kan föreställa sig. Ett korkat virus kommer inte i närheten av det. Jag slåss in i det sista för det jag tror på. Och det jag trodde på och slogs för visade sig vara rätt. Men framgångar kommer inte gratis, de kommer efter att man fått stryk. Ordentligt.
Vi är nu större, starkare och bättre än någonsin. Vi har nyligen växt till två delägare och större medlemsskara än någonsin tidigare.

Så vi som instruktörer står här stadigt och tryggt, du är välkommen till oss. Du ombeds att precis som vi följa hygienrutiner. Tvätta händerna så fort du kommer till studion, stängerna och all utrustning tvättar vi alltid efter oss, lämna inga personliga tillhörigheter efter dig. Våra små grupper är superschyssta att hänga i och har alltid varit. Allt är chill.

Så ta hand om dig själv, fysiskt men framförallt psykiskt, själsligt och känslomässigt. Är det någonting som med hundra procents säkerhet inte hjälper är panik och rädsla, men fokus, logiskt tänkande och handlingskraft är det som tar oss genom den här stormen. Precis som allting annat, så går det över och allt blir lugnt igen.

Keep Calm & support your pole studio

XoXo